• امروز : جمعه, ۸ اسفند , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 27 February - 2026

نگاهی به بقاع متبرکه لرستان

  • کد خبر : 7894
  • 02 فروردین 1400 - 12:50
نگاهی به بقاع متبرکه لرستان
۸۷ بقعه متبرکه در استان لرستان وجود دارد که هر ساله میزبان زائران بسیاری از سراسر کشور هستند. در برخی از بقاع متبرکه یک یا دو و حتی بیشتر از سه امامزاده مدفون هستند که از جمله آ‌نها می‌توان از امامزاده دو برادران خرم‌آباد، هفت امامزادگان دورود، سه تن فرسش نام برد.

به گزارش خبرافلاک در استان لرستان ۸۷ بقعه متبرکه وجود دارد که در این بقاع متبرکه ۱۰۸ امامزاده مدفون هستند؛ در برخی از بقاع متبرکه یک یا دو و حتی بیشتر از سه امامزاده مدفون هستند که از جمله آ‌نها می‌توان از امامزاده دو برادران خرم‌آباد، هفت امامزادگان دورود، سه تن فرسش نام برد.

از مجموع این تعداد بقعه متبرکه در استان لرستان، ۴۰ تا ۵۰ بقعه آن مکان مناسب برای اجرای برنامه‌های مذهبی و فرهنگی و قرآنی را دارد و مابقی بقاع متبرکه ساختمان مناسب و کافی ندارند.

امامزاده زیدبن علی(ع) خرم‌آباد / امامزاده عبدالله(ع) / امامزاده دو برادران(ع)

بقعه متبرکه این امامزاده در وسط شهر خرم‌آباد در محلی به‌ نام بازار روز واقع شده است. این امامزاده دارای کرامات زیادی بوده و به این خاطر در طول سال پذیرای خیل عظیمی از زائران است. در اطراف این امامزاده آثار تاریخی مهمی چون قلعه فلک‌الافلاک و گرداب سنگی قرار دارد.

امامزاده عبدالله ملقب به شاهزاده عبدالله که نسبش به امام‌ سجاد(ع) می‌رسد بقعه متبرکه این امامزاده در جنوب غربی خرم‌آباد در کیلومتر ۵ جاده خرم‌آ‌باد به کوهدشت واقع شده و در ایام تعطیل و مناسبت‌ها، پذیرای زائران فراوانی است.

بقعه متبرکه این امامزادگان در غرب شهر خرم‌آباد در انتهای شرقی خیابان ۱۷ شهریور قرار دارد. در گویش محلی به آن (دو براره) می‌گویند. به اعتقاد مردم خرم‌آباد این قبور متعلق به دو برادر به نام‌های ابوالوفاء و سیدعلی بوده که از احفاد امام موسی کاظم(ع) به شمار می‌آیند.

امامزاده پیر شمس‌الدین(ع) / امامزاده شاه احمد(ع)

بقعه متبرکه پیر شمس‌الدین در ۲۲ کیلومتری غرب شهر سراب دوره و در شمال دهستان تشکن در کوهپایه سفید کوه واقع است. این امامزاده از احفاد امام موسی‌کاظم(ع)است.

بقعه شاه احمد در جنوب شهر پل‌دختر واقع شده که در فصول مختلف سال به‌‌ویژه ایام نوروز، پذیرای خیل عظیم زائرانی است که از لرستان و استان‌های همجوار به این منطقه سفر می‌کنند.

این امامزاده همچون نگینی مرصع بر فراز ارتفاع یک‌ هزار و ۶۱۰ متری کبیرکوه در ضلع جنوب غربی دهستان پاعلم از توابع شهرستان پلدختر واقع شده است. در سال‌های اخیر به همت اوقاف و امور خیریه استان لرستان و خیرین منطقه برای این امامزاده جاده آسفالت، گنبد و بارگاه فراهم شده است.

امامزاده ابراهیم از فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) است. بقعه متبرکه وی در دره‌های رشته کوه‌های زاگرس در استان لرستان و در شهرستان دلفان قرار دارد. امامزاده ابراهیم در نزد مردم لرستان به بابای بزرگ نیز معروف است.

امامزاده محمد(ع) / امامزاده ابوالوفاء(ع)

شاهزاده محمد از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) است که این امامزاده در منتهی‌الیه غرب استان لرستان و در ۴۰ کیلومتری شهرستان کوهدشت واقع شده است که در ایام مختلف سال پذیرای زائران زیادی از غرب کشور است.

امامزاده ابوالوفاء در ۲۵ کیلومتری شمال کوهدشت است. سیدمحمد ابوالوفاء از احفاد امام سجاد(ع) می‌باشداست.

بقعه متبرکه امامزاده قاسم یکی از بناهای تاریخی استان لرستان در غرب ایران است که قدمت آن به قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی می‌رسد. امامزاده قاسم در دهستان چاپلق (گاپله) از توابع شهرستان ازنا و در دشت جاپلق واقع شده است. نام این روستا نیز برگرفته از همین امامزاده است.

امامزاده پیرعباد(ع) / امامزاده ابوالحسن(ع)

بقعه متبرکه امامزاده پیرعباد یکی از مکان‌های زیارتی در شهرستان ازنا است. این بقعه متبرکه در مجاورت جاده ازنا، اراک قرار گرفته است محل عبادت و تفریح مردم در روزهای تعطیل و ایام مذهبی است.

بقعه متبرکه امامزاده ابوالحسن(ع) در خیابان صفای بروجرد واقع شده است؛ این امامزاده از احفاد امام سجاد(ع) است.

امامزاده جعفر(ع) / امامزاده قاسم بروجرد(ع)

بقعه متبرکه امامزاده جعفر یکی از قدیمی‌ترین بناهای تاریخی شهر بروجرد است که در انتهای خیابان جعفری قرار دارد. این امامزاده از احفاد امام موسی بن جعفر(ع) است.

بقعه متبرکه امامزاده قاسم در جنوب شرقی بروجرد قرار دارد این امامزاده فرزند امامزاده احمد معروف به «شاه‌چراغ» است که در مرکز شهر شیراز دارای بارگاه با عظمتی است.

امامزاده محمد بن حسن(ع)

بقعه متبرکه امامزاده محمد بن حسن(ع) یکی از مکان‌های بسیار مهم زیارتی شهرستان الیگودرز است که هر ساله در فصول بهار و تابستان میزبان زائران فراوانی از استان و لرستان و استان‌های همجوار است. این امامزاده در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب شهر الیگودرز قرار دارد. مسیر منتهی به مقبره امامزاده محمد بن حسن(ع) جاده‌ای خاکی و کوهستانی است.

بقعه ابراهیم بن مالک اشتر نخعی

این بقعه که در محل، به «کمر بسته» معروف است در روستای گایکان در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی الیگودرز واقع شده است. از دیگر امکان زیارتی شهر الیگودرز مکان متبرکه حضرت قاسم(ع) است که در داخل شهر، کوی کاظم‌آباد واقع شده است. همچنین بقعه متبرکه سه تن(ع) در بخش مرکزی روستای فرسش در ۴۵ کیلومتری شهر الیگودرز واقع شده است.

امامزاده زید بن علی(ع) / امامزاده حمزه علی(ع)

امامزاده زید بن علی از احفاد امام سجاد(ع) است. این امامزاده در روستای پیرآباد در شش کیلومتری شهرستان دورود واقع شده است و سالانه پذیرای زائران زیادی است.

بقعه متبرکه این امامزاده در کیلومتر ۳ جاده دورود ـ بروجرد در روستای سیاه‌کله از توابع شهرستان دورود واقع شده است؛ طبیعت زیبا و سرسبز اطراف امامزاده باعث جذب زائران فراوانی شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://khabareaflak.ir/?p=7894
  • منبع : ايكنا

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.