به گزارش خبرافلاک، در تاریخ کهن این سرزمین لرها هیچگاه زیر بار زور نرفتهاند، حضور پررنگ آنها در طول هشت سال دفاع مقدس و در عرصههای مختلف مقابله با دشمن گواهی بر این ادعاست.
نام سرزمین لرستان با کلمات غیرت، ناموس و تفنگ برای دفاع در برابر دشمنان عجین شده و همواره در تاریخ این قوم هویدا بوده است.
رژیم بعث عراق باهدف تسلط به شهر پیرانشهر عملیاتهای دفاع متحرک را در سال ۶۵ آغاز کرد و با آتش و مهمات زیاد قصد تسلط به شهر پیرانشهر را داشت.
رزمندگان غیور یگان ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) به دلیل تسلط بالا در رزمهای کوهستانی و اشرافیت به کوه و برزن باهدف ممانعت از تسلط دشمن به این شهر طی عملیات حاج عمران با رشادتهای فراوان دشمن را دررسیدن به اهدافش ناکام کردند.

در این عملیات غرورآفرین که توسط فرزندان لرستان شکل میگیرد، با حماسهآفرینی آنها دشمن شکست میخورد.
درنبرد کوهستان، لرستان شهید درویش علی شکارچی، شهید علی راست پیر حیاتی، شهید روحالله سپهوند و قریب به ۳۰۰ شهید را تقدیم وطن کرد.
«نبرد آنان بیش ازآنچه شنیدنی باشد، دیدنی است» این سخن رهبر انقلاب در وصف شهدای لرستانی حاج عمران است.

مصطفی آشنا در گفتوگو با خبرنگار خبرافلاک با اشاره به اینکه عملیات حاج عمران، عملیات بینظیری بود اظهار داشت: تیپ ۵۷ باقدرت فرماندهی حاج نوری توانست در ارتفاعات وحشی دشمن را از پا درآورد.
وی بابیان اینکه اگر ارتفاعات گرفته نمیشد پیرانشهر به دست دشمن میافتاد افزود: با پس گرفتن ارتفاعات دشمن را با یک پیروزی مهم شکست دادیم و این عملیات بود که تیپ را به لشکر تبدیل کرد.
وی با اشاره به مشرف بودن ارتفاعات حاج عمران به شهر پیرانشهر تصریح کرد: در صورت انجام نشدن این عملیات عراق شهر را تصرف میکرد.
رزمنده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: این عملیات توسط رزمندگان لرستان انجام گرفت و اگر آنها نبودند، عملیات شکست میخورد.
آشنا گفت: شب عملیات هنگام رفتن به خط عراق با موشکهای جدید اتریشی از زمین و آسمان آتش میریخت ولی بچههای تیپ ۵۷ باقدرت و شهامت جز اولین نفراتی بودند که به قله رسیدند.

در همین رابطه ناصر فرید در گفتگو با خبرنگار خبرافلاک با اشاره به طرحریزی عملیاتهای دفاع متحرک توسط عراق اظهار داشت: دشمن باهدف برهم زدن توازن و تمرکز قوای ایران در ۱۱منطقه مرزی ازجمله مهران و حاج عمران عملیاتهایی انجام داد.
وی بابیان اینکه رژیم بعث بعد از گذر کردن از ارتفاعات قصد تسلط به شهر پیرانشهر را داشت، افزود: هدف دشمن توفیق در این بستر و جبران عملیات فاو والفجر ۸ بود.
کارشناس حوزه دفاع مقدس با اشاره به حداقل هدف دشمن یعنی تصرف بر پیرانشهر بیان کرد: لشکر ۵۷ که تا آن موقع تیپ بود هفت گردان را وارد منطقه کرد و در ارتفاعات ۲هزار۵۱۹،تپه شهدا و تپه شهید صدر با دشمن درگیر شد.
وی با اشاره به درگیری رزمندگان از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد سال ۶۵ خاطرنشان کرد: دشمن حجم زیادی از آتش را میریخت ولی لشکر ۵۷ با رشادت رزمندگان اسلام و تقدیم بیش از ۲۹۴شهید باعث توقف عملیات دشمن و عدم پیشروی و رسیدن آن به هدفشان شد.

فرید تأکید کرد: در این عملیات رشادتهای رزمندگان لرستانی بیشتر معرفی شد و در تابستان همان سال فرمانده سپاه وقت تیپ ۵۷ را به لشکر ۵۷ ارتقا داد.
وی بابیان اینکه بااینکه تیپ، ۲۹۴شهید و بیش از هزار مجروح داشت گفت: تقریباً یگان منهدم شده بود ولی با دیدن پشتکار و اقتدار رزمندگان تیپ به لشکر تبدیل و بعدها تا ۱۶ گردان هم در این لشکر تشکیل شد که در کربلای۴ یکی از لشگرهای پیروز عملیات بود.
انتهای پیام/
Wednesday, 7 June , 2023