رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام گفت: ما طوفان تحریم را پشت سرگذاشتیم و یکی از دلایل عمده آن تغییر معادلات جهانی و عدم تبعیت کشور از آمریکا در روابط تجاری بین الملل است.

به گزارش خبرافلاک، یاسر جبرائیلی عصر امروز در نشست رسانه ای که با حضور خبرنگاران و دانشجویان در سالن همایشات آموزش و پرورش لرستان برگزار شد اظهار داشت: اگر اقتصاد کشور در دولت سابق  معطل اجرای برجام بود، دولت فعلی بدون اعتنا به برجام پیش می رود و به توفیقاتی هم دست پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در فروردین سال مهار تورم رکورد سی ساله تورم نقطه به نقطه شکست، افزود: اقتصاد ایران از سال ۸۶ دلاریزه شده و ربطی به برجام و تحریم ندارد.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام عنوان کرد: در سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که این تراز تجاری مثبت در تاریخ کشور بی سابقه بود و حجم تجارت خارجی و صادرات غیرنفتی از دوران اوج برجام یعنی سال ۹۶ بیشتر شده است.

جبرائیلی بیان کرد: ما طوفان تحریم را پشت سرگذاشتیم و یکی از دلایل عمده آن تغییر معادلات جهانی و عدم تبعیت کشور از آمریکا در روابط تجاری بین الملل است.

وی تصریح کرد: یک سری سیاست ها از دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی شروع شدکه این نسخه برای عقب نگه داشتن کشور و تولید نابرابری است.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام گفت: سیاست ها از زمان رفسنجانی شروع شد، بخشی در دوره خاتمی ادامه پیدا کرد و در دوره احمدی نژاد اوج این سیاست ها بود که هزینه های مردم به دلار محاسبه شد درحالی که درآمدها به ریال بود که الان هم ادامه دار است.

جبرائیلی گفت: یک شرکت فولادی که سال ۹۶ سود خالصش هفت هزار میلیارد بوده سال ۱۴۰۰ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسیده که این از جیب مردم به اینجا رسیده و این مبلغ معادل ۲سال یارانه ۴۵ هزارتومانی کل ملت ایران است.

وی افزود: هر ۱۰هزار تومان افزایش نرخ دلار باعث می شود صاحبان دلار ۵۳۰ هزار میلیارد تومان سود کنند که این مبلغ از جیب مردم خارج می شود.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام با بیان اینکه مدافع چند نرخی بودن ارز نیست گفت: نرخ دلار و تورم در این کشور ذی‌نفع دارد و این نرخ باید عادلانه باشد.

جبرائیلی با بیان اینکه گمشده این اقتصاد، اقتدار است اظهار داشت: بانک خصوصی نباید اجازه خلق پول داشته باشد و این کار منحصرا در اختیار حاکمیت متناسب با رشد اقتصادی باید اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/