افشار فلاح ایمانی جوان تحصیلکرده و اهل یکی از روستاهای خرم‌آباد توانسته با تولید، پرورش و تکثیر زالو اقدام به اشتغال‌زایی برای چند نفر کند.

به گزارش خبر افلاک، افشار فلاح ایمانی جوان تحصیلکرده و اهل یکی از روستاهای خرم‌آباد توانسته با تولید، پرورش و تکثیر زالو اقدام به اشتغال‌زایی برای چند نفر کند.

فلاح ایمانی ۳۲ ساله، پس از کسب مدرک دکترا در رشته گیاهان دارویی، تصمیم می‌گیرد که در حوزه طب سنتی فعالیت کند، چرا که این حوزه کاری را بدون ربط با خاصیت گیاهان دارویی نمی‌داند.

با توجه به اهمیت طب سنتی و استفاده از روش‌های درمانی غیرشیمیایی، امروزه زالودرمانی کاربرد بسیاری پیدا کرده است.

مزیت زالودرمانی و تولید زالو این است که می‌توان با هزینه کم، اما سود و درآمد بالایی را به دست آورد و این مهم با توجه به آمار بالای بیکاری می‌تواند منجر به کارآفرینی و اشتغال‌زایی شود.

چگونه شد که به سمت طب سنتی و زالو درمانی رفتید؟

مدرک دکترای گیاهان دارویی رارکه گرفتم برای فعالیت و کار وارد حوزه طب سنتی و زالو درمانی شدم، اوائل می‌دیدم که اطرافیان برای تهیه زالو به استان‌های مجاور مراجعه می‌کردند برای همین تصمیم به تولید، پرورش و تکثیر زالو گرفتم.

استقبال مردم از طب سنتی چگونه است؟

طب سنتی امروزه متقاضی بسیاری دارد، مردم دیگر تمایلی به استفاده از داروهای شیمیایی ندارند، کمااینکه در کشورهای توسعه یافته شاهد استقبال مردم از روش‌های طب سنتی همچون زالو درمانی هستیم.

از طرفی امروزه در ترکیب برخی داروهای شیمیایی نیز از پایه گیاهان دارویی استفاده می‌شود همچون دارویی ایورگل که برای درمان کبد چرب به کار می‌رود ترکیبی از گیاه خارمریم است.

علم پزشکی جدید نیز به سمت گیاهان دارویی و طب سنتی می‌رود، مردم نیز متوجه شدند که درمان‌های بدون عوارض همچون زالو درمانی نیز وجود دارد.

به برخی از خواص طب سنتی به ویژه زالودرمانی اشاره می‌کنید؟

برای زانو درد، ریزش مو، جوش‌های صورت، سکته مغزی، واریس، گرفتگی عروق قلب و کمردرد خواص بسیاری دارد.

با توجه به تجربه چندین ساله در حوزه زالودرمانی، کمتر بیماری بوده که به این روش درمان نشود، کمااینکه روی برخی عوارض همچون گرفتگی عروق تاثیر بسزایی دارد.

البته زالودرمانی تنها برای انسان نیست، در یک شاخه از این روش درمانی برای دامپزشکی نیز روش‌های موثری عنوان شده که می‌توان در این حوزه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

بزاق زالو حدود ۱۲۰ ترکیب دارد، در زمان مکیدن خون، بزاق خود را به انسان منتقل می‌کند، زمانی که این بزاق وارد بدن انسان می‌شود اثرات بسیاری را بر متابولیسم و عملکرد وی می‌گذارد از جمله اینکه خون را رقیق و رگ را گشاد می‌کند، خاصیت ضدفشار خون و ضد درد را دارد، شست‌وشوی رگ‌های گرفته که موجب سکته می‌شود.

پرورش زالو به عنوان صنعتی نوپا در کشور، تا چه میزان توانسته در میان مردم طرفدار پیدا کند؟

پرورش زالو از زالودرمانی مجزاست، زالو درمانی از زمان‌های قدیم بوده، همچنان‌که اثراتی از آن را روی اهرام مصر می‌بینیم، آن زمان بیشتر زالوها را از تالاب صید می‌کردند و خبری از پرورش زالو نبود.

در چند دهه اخیر پرورش زالو صنعتی نوپا در کشور و به تبع لرستان شده و طرفداران خوبی نیز پیدا کرده است،از طرفی با توجه به استفاده از روش‌های شیمیایی و سموم و از بین رفتن زالوها، برای تامین نیاز اقدام به پرورش این محصول می‌شود.

میزان سرمایه اولیه برای پرورش زالو چقدر است؟

چند سالی است که در کنار زالو درمانی، اقدام به تولید، تکثیر، پرورش و پخش زالو نیز کرده‌ایم.

برای ورود به این صنعت حداق سرمایه اولیه مورد نیاز ۱۰۰ میلیون تومان است، با این وجود هر چه میزان سرمایه اولیه بیشتر باشد، به تبع درآمد دوره‌ای نیز افزایش می‌یابد.

علاوه بر داشتن سرمایه، باید فرد علاقه به این حرفه داشته باشد، پرورش زالو روحیه خاصی را می‌طلبد و هر کسی نمی‌تواند در محیط پرورشی فعالیت کند.

به برخی مشکلات حوزه پرورش زالو اشاره بفرمایید؟

نخست اینکه تسهیلاتی برای ارتقا فعالیت پرداخت نمی‌شود، حال اینکه برای توسعه این کار نیاز به اعطای تسهیلات داریم.

دیگر اینکه شرکت‌های بیمه‌ای از طرح‌های حمایتی از زالو استقبال نمی‌کند، بارها شده سرمایه‌ام را به طور کلی در یک شبانه‌روز از دست دادم اما به دلیل بیمه نبودن خسارتم جبران نشده است.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : خبر افلاک