به گزارش خبر افلاک ، فرهاد زیویار در مراسم سی و ششمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی و استانی بخش کشاورزی استان با بیان اینکه کشاورزی یک شغل مقدس، جهادی و ارزشمند است که ماحصل زحمات و اقدامات در این حوزه منجر به تولید و آبادانی میشود اظهارداشت: وجه دیگر قداست در حوزه کشاورزی، اثرات و برکات آن در زندگی مردم است که وظیفه تأمین مایحتاج غذایی مردم و مصرف را بر عهده دارد و آبادانی و توسعه نیز در کنار سایر مزیت های کشاورزی از دیگر وجوه مقدس این حوزه به شمار می رود .
وی افزود: کشاورزی شغلی جهادی است که در طول دوران مقدس انقلاب اسلامی به وضوح پیشرفتهای بسیاری را در این زمینه شاهد بودهایم و به نوعی نام سازمان جهاد کشاورزی برگرفته از رسالت مقدس آن است .
استاندار لرستان با اشاره به اینکه کشاورزی پیشه ای ارزشمند است و سختی های مختص به خود را دارد، عنوان کرد: لرستان حدود ۲/۸ میلیون هکتار وسعت دارد و از این حیث ۱/۷ مساحت کشور را به خود اختصاص داده و حدود ۷۵ درصد از آن شامل جنگلها، کوه ها، مراتع و منابع طبیعی می شود که قابلیت چندانی برای کشاورزی ندارد و در کل فقط حدود ۷۸۰ هزار هکتار زمین دارای شرایط کشاورزی در استان وجود دارد .
وی با بیان اینکه که کمتر از یک چهارم زمینهای کشاورزی استان آبی هستند بیان کرد: علیرغم آنکه در استان به صورت تقریبی ۵۵۰ میلی متر بارندگی سالانه ثبت میشود اما با توجه به کمبود در زیرساختها برای استفاده بهینه از این ظرفیت خدادادی، کمتر از ۲۰۰ میلی متر از این نزولات در استان قابل برداشت است و این در حالی است که به طور میانگین سالانه حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب برای کشاورزی در استان مورد نیاز است .
زیویار گفت: علیرغم تمامی مشکلات استان لرستان در بخش کشاورزی، دامپروری و زیر بخشهای آن ها در کشور دارای جایگاه است و سالانه کشاورزان و تولیدات آنها به عنوان نمونه در کشور معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: در لرستان به طور میانگین سالانه حدود سه میلیون تن محصولات زراعی و دامی و فرآوردههای آنها در قالب شیر، مرغ، گوشت، میوه، ماهی، گندم، انجیر، انار، زعفران و سایر فرآوردهها تولید می شود و از این حیث لرستان در رتبه های بالای کشور حضور دارد .
استاندار لرستان خاطر نشان کرد: لرستان در بحث تولید حبوبات، انجیر سیاه، پرورش آبزیان در استانهای غیر ساحلی و تکثیر ماهیان سردابی مقام اول و در تولید گردو مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده که در نوع خود قابل تقدیر و ارزشمند است و لازم است این موفقیتها به همه بخشها تسری پیدا کند.
وی با اشاره به توسعه و رونق در تولید در بخش کشاورزی اظهار داشت: باید با پرهیز از روشهای سنتی و کم بازده به سمت به کارگیری روشهای نوین حرکت کنیم و در این راه نیازمند انجام کارهای تحقیقاتی، علمی و استفاده از تجارب موفق هستیم.
زیویار افزود: با در نظر گرفتن ظرفیتها و مشکلات موجود استان نیازمند تحول در حوزه کشاورزی هستیم و این تحول میسر نمیشود مگر با خواستن و در این راه افرادی که به عنوان الگو و نمونه انتخاب میشوند، میتوانند به ایجاد تحول کمک کنند.
استاندار لرستان عنوان کرد: در سفر اخیر رئیس جمهور به لرستان نگاه ویژهای به بخش کشاورزی استان شده و این موضوع در مصوبات سفر به خوبی گنجانده شده است.
وی بیان کرد: در دولت سیزدهم بالغ برهزار میلیارد تومان اعتبار به صورت مستقیم و غیر مستقیم جهت پروژههای عمرانی حوزه کشاورزی همچون ایستگاههای پمپاژ، کانالهای آبیاری، پروژههای آبخیزداری و زیرساختهای مربوط به پرورش ماهی و گلخانهها طی یک دوره زمانی ۳ الی ۴ ساله اختصاص داده شده است.
زیویار گفت: خوشبختانه دولت سیزدهم به طور جدی رفع محرومیت از مناطق محروم و ایجاد شرایط مطلوب جهت رونق تولید در استانهای محروم را در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/
- منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
Tuesday, 28 June , 2022