در دستورالعمل‌های طب سنتی، تدابیر ویژه و البته ساده تغذیه‌ای و رفتاری وجود دارد که اجرای آنها می‌تواند برای تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی بسیار نافع باشد.

به گزارش خبر افلاک ، با توجه به اینکه در ایام امتحانات دانش‌آموزان و نزدیکی برگزاری کنکور هستیم، در این مطلب برخی از نکات تغذیه‌ای و تدابیر خاص برای “تقویت حافظه” و پیشگیری و درمان فراموشی را مرور می‌کنیم.

ـ ورزش و پیاده‌روی روزانه لازم است زیرا با هر قدم به‌خصوص در زمینهای ناهموار، خون در مغز به حرکت درمی‌آید و موجب عملکرد بهتر مغز می‌شود.

ـ برس کشیدن سر و شانه‌ زدن مو، ماساژ سر (به‌صورت روزانه)، موجب ماساژ عمقی رگ‌های سر، بهبود جریان خون و عملکرد بهتر مغز و تقویت حافظه می‌شود.

ـ استفاده از لوازم الکترونیک، موبایل و دستگاه‌هایی را که امواج از خود ساطع می‌کنند به حداقل برسانید چرا که استفاده زیاد از این وسایل باعث خشکی مغز و فراموشی می‌شود.

ـ زود خوابیدن شب و سحرخیزی، در یادگیری بسیار مؤثر است؛ خواب صبح با افزایش بلغم، کندذهنی و فراموشی می‌آورد؛ خواب کوتاه قبل‌ازظهر یا همان “قیلوله” خشکی مغز را کاهش می‌دهد و موجب بهبود یادگیری می‌شود.

ـ مصرف غذاهای خونساز (گرم و تر) مثل سوپ گندم با روغن زیتون، مغزیجات به‌خصوص بادام که بهترین غذای مغز است به‌صورت “شیربادام” (14 عدد بادام در یک لیوان آب و عسل در مخلوط‌کن)، حریره بادام یا فسنجان بادام برای تقویت مغز و حافظه مفید است.

ـ مصرف انگور، سیب، استفاده از کرفس و کدو در غذاها که در روایات، زیادکننده عقل هستند و مصرف روزانه ۲۱ عدد مویز بسیار مفید است.

ـ اگر لایه‌های بیرونی مغز دچار گرفتگی شود، استشمام عطر، گرفتگی‌ها را باز و مغز را تقویت می‌کند. (عطر گل‌محمدی و گلاب برای گرم‌مزاجها و عطر نرگس، مریم و دود اسفند  برای سرد‌‌مزاج‌ها)

ـ مصرف گس‌مزه‌ها برای نرم‌ کردن و دفع اخلاط رسوب‌شده در عمق مغز مفید است مثل سرکنگبین، سرکه‌شیره، شربت زرشک و… (به‌خصوص برای صفراویها) مفید است.

  • منبع خبر : خبرگزاری تسنیم