شیرزاد نجفی با بیان اینکه ۲۵درصد از تنوع زیستی گیاهی کشور متعلق به استان لرستان است ،گفت: تغییر اقلیم،کمبود آب و گرم شدن کره زمین از جمله مهمترین مشکلاتی است که تنها راه جلوگیری از آن توجه به عملیات های آبخیز داری و آبخوان داری است.

شیرزاد نجفی رییس منابع طبیعی استان در گفتگو با خبرنگار خبر افلاک اظهار داشت:رویشگاه های زاگرس تقریبا ۱۱استان به مساحت ۶میلیون هکتار را شامل می‌شود؛ گونه غالب این رویشگاه ها درخت بلوط می‌باشد و استان لرستان با یک میلیون و ۲۰۰هزار هکتار بیشترین جنگل های زاگرس در این استان ها را شامل می شود.
وی با بیان اینکه استان لرستان بیش از یک میلیون و ۲۱۷هزار هکتار جنگل دارد، گفت: جنگل ها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری ازسیلاب ،تلطیف هوا و اکسیژن ایفا میکنند؛ خوشبختانه استان لرستان با توجه به موقعیت توپوگرافی و کوهستانی خود، مقام اول را از نظر سرانه جنگل در استان های زاگرس دارد.
وی گفت: میزان سرانه جنگل در کشور به ازای هر نفر ۱۸۰۰متر مربع است درحالی که این آمار در استان لرستان به ازای هر نفر ۶۹۰۰متر مربع جنگل داریم.
نجفی در خصوص اهمیت جنگل ها عنوان کرد: هر هکتار جنگل بین ۵۰۰تا۲۵۰۰ متر مکعب آب را در خود ذخیره و در سال ۶۸تن گرد و غبار را جذب می‌کند.
نجفی با اشاره به اینکه تنها در ۷درصد از کشور ما پوشش جنگلی وجود دارد درحالی که ۴۳درصد از مساحت استان لرستان را جنگل تشکیل می‌دهد،گفت : بر طبق نظر سازمان فائو( سازمان خواروبار بار جهانی) ارزش اکولوژی یک درخت بلوط تقریبا ۲۰۰هزار دلار است یعنی اگر قیمت آن را به نرخ روز محاسبه کنیم هر درخت بلوط بیش از ۶میلیارد ارزش زیست محیطی دارد ؛ جنگل ها نقش بسیار مهمی در تولید اکسیژن و جذب کربن دارند بنابراین لازم است دولت سرمایه گذاری خوبی را در این زمینه داشته باشد چون ۴۰درصد از آب های شیرین کشور را جنگل های زاگرس تامین می کنند و اگر جنگلهای زاگرس نباشند ما نیز چون استان های شرقی کشور باید با چالش ریز گرد ها، آب و مهاجرت مواجه می‌شدیم، در نتیجه دولت باید توجه ویژه ای را به بحث جنگل های زاگرس داشته باشد.
وی تصریح کرد: میزان رویش جنگل های استان بسیار کم است بگونه ای که هر هکتار جنگل در سال یک متر مکعب رویش دارد درحالیکه هر خانواده عشایری حدود ۳۶متر مکعب از جنگل های زاگرس را برای تامین سوخت و چرای دامشان و….. مصرف می کنند؛ بنابراین نیاز است دولت توجه ویژه‌ای را برای بحث تامین نهاده‌های مورد نیاز دام و سوخت خانواده های عشایری داشته باشد.
نجفی افزود: مشکل اصلی ما در بحث منابع طبیعی ،تغییر اقلیم و کمبود آب و گرم شدن کره زمین می باشد که تنها راه جلوگیری از این کار توجه به پروژه های آبخیز داری و آبخوان داری در سطح استان لرستان است چون انجام هر هکتار عملیات آبخیزداری تنها دو میلیون تومان برای دولت هزینه دارد ولی اثرات آن بسیار بیشتر است ؛ انجام هر هکتار عملیات آبخیزداری در کشور ۵۳۰ متر مکعب ذخیره آب نفوذی دارد که در بحث کم آبی ها بسیار می‌تواند مثمر ثمر شود،همچنین بین ۳_۹ تن در هکتار کنترل فرسایش، ۴ متر مکعب کنترل رسوب، ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار افزایش علوفه،کاهش ده درصدی تبخیر ، کاهش ۷۰درصدی حجم سیلاب و افزایش ۲۰درصدی در افزایش حجم قنات ها از جمله نتایج آن است.
وی اظهارداشت: کاهش بی آبی ها و افزایش فرسایش خاک از جمله مشکلات کشور است ؛ در حال حاضر سرانه فرسایش خاک در سال. ۱۶تن در هکتار می باشد و سالیانه ۳۵۰ میلیون متر مکعب خاک وارد سد های کشور می شود
از سویی هر تن خاک تقریباً ۲۸ دلار ارزش دارد و در هرهکتار معادل ۴۴۸دلار معادل ۱۲ میلیون تن در هکتار سالانه فرسایش خاک را در کشور داریم و بایستی از فرسایش آن جلوگیری بعمل آوریم.
وی گفت: هر هکتار خاک پتانسیل تامین غذای بیست نفر و‌۷/۵تن محصول دارد که بایستی یک راهکار اصولی از جمله اجرای پروژه های آبخیز داری و آبخوان داری در کشور را انجام دهیم.
وی عنوان کرد: ده درصد از جنگل های هر استان حافظت شده هستند و ما مجوز داریم این ده درصد را در اختیار اداره کل محیط زیست قرار دهیم که از آن حفاظت شود.
وی عنوان کرد: باتوجه به فرهنگ‌سازی هایی که صورت گرفته و صورت میگیرد ،مردم بیشترین همکاری را با محیط زیست دارند و انتظار داریم که مردم بیش از گذشته همکاری لازم را در بحث حفاظت از محیط زیست داشته باشند، چون این جنگل ها ملی و متعلق به همه ی نسل ها هستند و ما وظیفه داریم که از آنها و برای نسل های آینده حفاظت و نگهداری کنیم.
نجفی با بیان اینکه ۲۵درصد از تنوع زیستی گیاهی کشور متعلق به استان لرستان است، خاطرنشان کرد: ما در استان لرستان ۳۵۸گونه جانوری خاص و بیش از ۱۷۰۰گونه گیاهی خاص منطقه لرستان داریم؛ در راستای حمایت از محیط زیست شماره تلفن ۱۵۰۴ را بصورت رایگان در اختیار مردم قرار داده ایم تا مردم در صورت مشاهده هرگونه آسیب رساندن به درختان و محیط زیست با آن تماس گرفته و ما بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن پیگیری های لازم را انجام دهیم.

انتهای پیام//