مسعود مدهنی با بیان اینکه کم کاری هایی در خصوص شناخت امام از سوی متولیان صورت گرفته است،گفت: امام خمینی ( ره) الگویی جامع در همه‌ی ابعاد زندگی هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود مدهنی در گفتگو با خبرنگار خبر افلاک اظهار داشت:
شخصیت بزرگوار و گرانقدر امام خمینی ( ره) را کسانی میتوانند درست معرفی کنند که هم تراز با شخصیت ایشان باشند؛برای معرفی و شناخت حضرت امام باید به تفسیر، تعریف و معرفی که رهبر معظم انقلاب از ایشان داشتند، مراجعه کنیم.
وی افزود: در بحث شناخت امام (ره)از سوی مخاطب و همچنین معرفی ایشان از سوی متولیان کم کاری هایی صورت گرفته است و این یک انتقاد جدی در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام است که نتوانستند در این سی و اندی سال امام راحل را به مخاطبین و مردم معرفی کنند و ابعاد مختلف شخصیت ایشان ، بلند مرتبه بودن و بزرگی شخصیت حضرت امام رو به مردم منتقل دهند.

وی با بیان اینکه امام یک الگوی همه جانبه و جامع هستند، عنوان کرد: در حوزه های علمیه نیز طلاب و روحانیون نیز آنچنان که باید نسبت به حضرت امام و شخصیت ایشان بخصوص در مباحث علمی حوزوی التفات ندارند و این عدم التفات خود علتی برای این است که معرفی صورت نمی‌گیرد چون ما در ابتدا خودمان باید حضرت امام را بشناسیم تا بتونیم ایشان را بدرستی معرفی کنیم پس باید به طور روشن و واضح همانطور که خود ایشان فرموده‌اند ایشان را معرفی کنیم.
.
وی بیان کرد: حضرت امام دارای تحصیلات حوزوی بودند و یک شخصیت حوزوی داشتند، این شخصیت حوزوی در علوم متعارف حوزه علمیه و فقه صاحب نظر و مجتهد بودند و همچنین در علم اصول نوآور بودند.

مدهنی خاطرنشان کرد: امام خمینی ( ره) در علم اصول مجتهد و از علمای طراز اول بودند و ایشان به اقتضا و نیاز های روز در این علم نوآوری و پاسخ گویی داشتند؛ به تعبیر مقام معظم رهبری نظریه ی خطابات قانونی حضرت امام در علم اصول از نظریات بنیان برافکن است.
وی تصریح کرد: حضرت امام خود در علم اصول دارای مکتب و در علومی چون اخلاق، عرفان و علم رجال صاحب نظر می باشند و نظراتشان قابل اعتناست؛ مثلا در علم عرفان نظری کتاب گران سنگ «مصباح الهدایه الی الخلافه والولایه» اثر خیلی نو و دقیقی است بگونه ای که علمای اهل فن اقرار و اعتراف دارند که این اثر از بهترین اثار در علم عرفان نظری و در اسلام این کتاب مصباح الهدایه حضرت امام است .
وی اظهار داشت: در علم عرفان عملی «شرح ۴۰ حدیث» ایشان را دارا هستیم، شرح حدیث جنود عقل وجهل و آداب الصلاه رو داریم و به تعبیری یکی از اساتید می فرمایند که در عرفان عملی کتابی به زیبایی و دقت و طهارت و اثر گذاری اداب الصلاه تا به امروز در عالم اسلام نداشته‌ایم.

وی گفت: بایستی مواضع امام به طور روشن و واضح همانطور که امام فرموده اند و نوشته‌اند تدوین شود ؛ این ملاک راه امام و خط امام و صراط مستقیم انقلاب است.
نباید برای اینکه کسی خوشش بیاد یا باعث رنجش کسی بشود برخی ازمواضع حقیقی امام را انکار یا مخفی نگه داریم و باید آنچه را که حضرت امام فرموده‌اند به صورت دقیق پیگیری کنیم؛ این شخصیت و هویت امام به مواضع، عملکرد، تاریخ و صحیفه ای است که از حضرت امام باقی مانده است .
مدهنی عنوان کرد: حضرت امام خمینی(ره)الفاظ روشن و کلمات بسیار دقیقی دارند و همین الفاظ روشن و کلمات دقیق و مختصر ایشان بود که دنیا را تکان داد و توده‌های عظیم مردم و ملت ایران را با خود همراه و مشتاق کرد و پیروی ملت را به دست آورد.

وی بیان کرد:در آموزه های دینی این مطلب وارد شده که مشیتی بر انسان ها و تاریخ انها حاکم است که از چشم عموم مردم پوشیده شده ولی انبیا و اولیا آن را می بینند و متذکر می‌شوند، خب ما به دنبال این هستیم که در ابتدا باید در زیر سایه ی اولیای الهی به آن مشیت، سرنوشت و اراده ی خدا باور داشته باشیم، ثانیا در آن مسیر حرکت و آن مسیر را شکوفا کنیم، یعنی مطابق اراده ی الهی عمل کنیم که اگر غیر از این باشد نشان می‌دهد که ما مطابق اراده ی الهی عمل نکرده‌ایم.
خب حضرت امام هم براساس آموزه های دینی اینگونه ویژگی دارند ، یعنی در زمانه ای به سر می برند و در آن زمانه اراده و مشیت الهی را می بینند و براساس آن اراده و مشیت الهی حرکت می کنند؛ یعنی به این شکل نبوده که ما گمان کنیم آنچه در این ۵۰ سال اخیر رقم خورده است، اتفاقی بوده است بلکه ما باید متوجه این باشیم که یک حرکت و مدیریت حکیمانه صورت گرفته و این حرکت حکیمانه هم بر اساس مشیت الهی بوده است.
در اینجا یک سوال مطرح میشود و اینکه امام چطور توانستند به آن مشیت الهی دست پیدا کنند؟
۲- امام چطور توانستند اون مشیت الهی و اراده‌ی الهی رو محقق کنند؟
نکته ای که باید از حضرت امام درس گرفت، این است که ما باید مسائل و مطالب خودمان را ذیل اراده ی الهی رقم بزنیم، یعنی آنچه را که به صحنه ی ظهور می آوریم و محقق می کنیم، عناصر تشکیل دهنده آن ملت ما هستند که باید سازگاری کاملی بااراده و مشیت الهی داشته باشند یعنی اراده و مشیت الهی بر این است که این ملت از درون خود بجوشد و به سمت اهدافش حرکت کند .

حضرت امام هم زمانیکه اراده می کنند، اراده شان را مطابق با اراده و مشیت خدا تنظیم می کنند و به این اراده ، مشیت الهی، کمک و امداد الهی باور قلبی و راسخ دارند و ما باید به این شخصیت حضرت امام رجوع و نسبت خودمان را با این بعد از شخصیت حضرت امام روشن کنیم.
می دانیم که حضرت امام در ابتدا که نهضت را آغاز می کنند، شرایط بگونه ای نبوده که در این راستا همه چیز مهیای یک نهضت و حرکت انقلابی باشد و حتی در آن اوایل حوزه های علمیه نیز همراهی قابل توجهی با حضرت امام ندارند، بعد از سال های ۴۱_۴۲ فعالیت های حضرت امام آغاز کردند، کمتر از یکسال از آغاز قیام، حضرت امام تبعید می شوند، یعنی با وجود همه ی مشکلات، تبعید نیز به این ها اضافه و امام به یک کشور دیگری فرستاده میشود.

وقتی به دقت این موضوع را در نظر بگیریم متوجه میشویم که تمام راه ها از لحاظ ظاهری برای ادامه ی این نهضت بسته شده است ولی حضرت امام کوتاه نمی آیند و به خدا اعتماد می کنه و مسیر را ادامه می دهند؛
این اعتماد و باور به خدا ، در تمام لحظات حضرت امام تبلور دارد و قابل مشاهده است.
امام در این دوران از حیث سلوک عرفانی تا جایی که ممکن بود خودشان را بعنوان این که مثلا یک فرد مشهوری شوند، یا مثلا رساله ی عملیه ای را در آن اوایل به چاپ برسانند،نداشتند (، هر چند همه ی اینها کمکی برای ادامه ی نهضت بود)ولی از حیث سلوکی و عرفانی نیز هیچ کدام از این اعمال را در آن اوایل انجام نمی دادند.
حدود یکی دوسال بعد از رحلت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (عظیم الله مقامه الشریف) با این که مقلدان زیادی و نخبگان زیادی در حوزه های علمیه علی الخصوص مقلدان از بین مردم و نخبگان حوزوی به حضرت امام رجوع و اصرار می کنند که رساله چاپ کنید ولی حضرت امام نمی‌پذیرند و رساله چاپ نمی کنند،یعنی ایشان آنچه را که باعث مطرح شدن نام و شخصیت خودشان است را حذف می کنند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر تمام اتکا، باور و اعتمادشان به خداست و این اعتماد و باور به خدا منجر به پیروزی انقلاب اسلامی میشود؛
بعد از انقلاب نیز در دوران رهبریشان حضرت امام نکات و ویژگی های بسیار بارزی را در سیره ایشان در رابطه به اعتماد به خدا می بینیم بگونه ای که زمانیکه خرمشهر آزاد میشود ، حضرت امام خیلی سریع می فرمایند که:خرمشهر را خدا آزاد کرد.”
ببینید این گزاره ی خرمشهر را خدا آزاد کرد، این یعنی اعتماد به خدا، باور به خدا؛ امام می‌تونستند در آنجا فقط از رزمندگان تشکری داشته باشند چون در هر صورت رزمنده ها آنجا جنگیدند؛ ولی ایشان این پیروزی را به خدا نسبت می دهند یعنی ما با اعتماد و توکل به خدا این حرکت را آغاز کردیم و حالا که این پیروزی ظاهری محقق شده ،باید آن را به خدا نسبت بدهیم .
وی خاطرنشان کرد: درنهایت ما باید حضرت امام را هم از حیث تفکر و اندیشه و جهان بینی بدرستی بشناسیم و آن اندیشه، تفکر و جهان بینی را برای خودمان اتخاذ و امام را باید الگوی رفتاری خودمون قرار بدهیم.
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم از حیث اندیشه و تفکر و هم از حیث رفتار و الگوی عملی شاگرد اول مکتب حضرت امام هستند.
وی در آخر تصریح کرد: جوان ها باید به سمت مطالعه ی آثار حضرت امام حرکت کنند، و در این خصوص باید محافلی و کلاس هایی در خصوص شناخت شخصیت حضرت امام برگزار شود و شناخت شخصیت حضرت امام نیز با زندگی نامه، تاریخ تولد و برگزاری مراسمات این چنینی به دست نمی آید بلکه از راه مطالعه و فهم و باور آثار حضرت امام به دست می آید. کتاب هایی مانند مصباح الهدایه ، شرح ۴۰ حدیث،آداب الصلاه، شرح دعای سحر ، سر الصلاه و شرح حدیث جنود عقل و جهل باید کتاب های بالینی بچه های انقلابی و همه ی آزادی خواهان دنیا باشد و درنهایت ما باید مثل حضرت امام فکر کنیم و مثل حضرت امام عمل کنیم .
انتهای پیام//