فتحی بیرانوند با بیان اینکه در هفته سلامت بیش از ۷۶۰۰۰نفر در استان بصورت رایگان بیمه شدند،گفت: ۹۰درصد از هزینه های ناباروری زوجین در مراکز درمانی دولتی دانشگاهی، رایگان است.

شاهدخت فتحی بیرانوند در گفتگو با خبرنگار خبر افلاک اظهار داشت: از جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان حدود یک میلیون و صد هزار نفر،یا به عبارتی ۶۰ درصد جمعیت لرستان، تحت پوشش بیمه هستند.
وی افزود: طبق آمار از یک میلیون و صد هزار نفر بیمه شده استان، تقریبا ۲۹۰هزار بیمه همگانی هستند و ما در هفته سلامت( ۱۷تا ۲۳)نزدیک به ۷۶۰۰۰نفر را بصورت رایگان بیمه کردیم؛یعنی این افراد بدون مراجعه به دفاتر طرف قرارداد ما و از طریق وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی لیستشان به بیمه سلامت ارسال شد و در آنجا بدون هرگونه پرداخت هزینه و مراجعه حضوری و به صورت اتوماتیک تحت پوشش بیمه قرار گرفتند؛ این اقدام را میتوان از جمله اقدامات اساسی و ارزشمند در دولت رئیسی دانست چون ایشان تاکید زیادی داشتند تا تلاش شود سهم هزینه‌های درمان از سبد خانواده افراد و بخصوص اقشار آسیب پذیر و نیازمند کاهش یابد.
فتحی بیرانوند عنوان کرد: ما از دوسه ماه پیش بحث اجرای طرح توانمندسازی و اجتماعی سازی محلات کم برخوردار را داشتیم؛ طرح بیمه شدن افرادی که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند و دفترچه بیمه ندارند را با برگزاری جلساتی با حضور کمیته امداد، سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر شناسایی و پیگیری کردیم و در این راستا افراد واجد شرایط را بیمه کردیم.
وی خاطرنشان کرد: تصمیماتی که در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر صورت گرفته است به گونه ای است که افراد در دهک اول تا سوم،در صورت مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی، فرانشیز پرداختیشان در بحث بستری شدن از ده درصد به ۵ درصد کاهش یابد ، یعنی ۹۵ درصد هزینه ها را سازمان بیمه سلامت پرداخت می کند و پنج درصد مابقی را بیمار پرداخت می‌کند؛ همچنین اگر بیمارانی برای خدمات سرپایی به مراکز دانشگاهی دولتی مراجعه کنند، در خصوص سه دهک اول ۸۰ درصد سهم بیمه سلامت و ۲۰ درصد سهم بیمار است در حالی که در مابقی ۷۰ درصد سهم بیمه سلامت و ۳۰ درصد سهم بیمار می‌باشد.
وی اظهار داشت: پیگیری های در حال اجراست که افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد از طریق مسیر ارجاع حرکت کنند، حتی ۵ درصد هزینه را نیز پرداخت نکنند و تمامی خدمات درمانی آنها به صورت رایگان انجام شود و در بحث خدمات سرپایی نیز این افراد تنها ۱۵ درصد هزینه‌ها را پرداخت کنند.

وی بیان کرد:پرداخت حق بیمه برای افراد سه دهک اول جامعه رایگان، دهک چهارم ۱۰ درصد حق بیمه، دهک های ۵ و۶، ۲۵ درصد حق بیمه ، دهک ۷و ۸ ، پنجاه درصد حق بیمه و دهک ۹و ۱۰ باید ۱۰۰ درصد حق بیمه را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: از اهداف کلان سازمان بیمه سلامت عدالت در سلامت، افزایش سطح دسترسی و حفاظت مالی بیمه شدگان است؛ زمانیکه این طرح اجرایی شد، استان ما جزو اولین استانهای پایلوت در این زمینه بود که افرادی را که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند و تمکن مالی لازم را ندارند را بتوان به جز مراکز دولتی دانشگاهی، به مراکز بخش خصوصی نیز ارجاع داد.
در همین راستا ما طرح پزشک خانواده را برای آنها تعریف کردیم؛ این افراد می‌توانند با پرداخت ۷۰۰۰ تومان به پزشکان عمومی منتسب محله و خانواده مراجعه کنند و در صورتی که پزشک خانواده این افراد را به پزشک متخصص ارجاع دهند، مستقیماً بتوانند به آن متخصص های مورد نظرشان و با همان تعرفه‌ها ارجاع داده شوند و می توان گفت این یکی از کارهای بسیار ارزشمندیست که در این راستا صورت گرفته است چون بیمه سلامت تقریباً با ۹۵ درصد پزشکان متخصصان در بخش خصوصی قرارداد دارد.

مدیر کل بیمه سلامت گفت: طبق آمار معاونت بهداشتی استان ما ۶ هزار زوج نابارور داریم که باید آنها را شناسایی و اسامی آنها را به ما اعلام کنند تا ما بتوانیم از طریق پیامک اطلاع رسانی های لازم را انجام دهیم و آنها را نشان دار و بیمه کنیم؛ همیشه یکی از مشکلات مطرح شده از طرف مردم و مجلس،بالا بودن هزینه های ناباروری که باعث کاهش رشد جمعیت در کشور ما شده، بوده است.
بالا بودن هزینه ها باعث شده که میزان نرخ باروری کاهش یابد و این یکی از مشکلات عدیده‌ای بود که ما سالیان سال با آن گریبان گیر بودیم؛ خوشبختانه در این دولت و با هماهنگی دولت و مجلس در این راستا اقدام ارزشمندی صورت گرفت که طی آن خدمات ناباروری به تعهد سازمان های بیمه گر وارد شود.
ما از سال قبل فراخوان دادیم که هر کسی که از تاریخ ۱/۱ /۱۴۰۰ هزینه‌ای در خصوص ناباروری انجام داده است، با دادن اسناد و مدارک لازم هزینه خود را در قالب خسارت متفرقه دریافت کند و در در این راستا نیز افرادی به ما مراجعه و ما به تفاوت هزینه های خود را دریافت کردند.

وی عنوان کرد: زوج‌های نابارور اولیه و یا ثانویه مورد تایید سامانه اگر به مراکز درمانی دولتی دانشگاه مراجعه کنند، ۹۰ درصد هزینه هایشان را دولت پرداخت می‌کند و تنها ۱۰ درصد این هزینه ها را خودشان پرداخت می‌کنند.

زوجینی که برای درمان ناباروری خود به مراکز خصوصی مراجعه میکنند، ۹۰درصد از هزینه تعرفه‌ی دولتی را پرداخت می‌کنند‌. یعنی اگر هزینه درمان در یک بیمارستان دولتی یک میلیون تومان باشد ولی این مبلغ در بیمارستان خصوصی چهار میلیون تومان باشد، ما ۹۰ درصد از یک میلیون تومان را یعنی همان ۹۰۰ هزار تومان را پرداخت می‌کنیم و بیمار که به بیمارستان خصوصی مراجعه می‌کند خود باید مابه تفاوت آن را پرداخت کند.
ولی اگر زوجین به مراکز دولتی غیر دانشگاهی مراجعه کنند و مثلا هزینه درمان برای آنها دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد، ۹۰درصد از آن هزینه درمان را پرداخت می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در راستای حمایت از فرزندآوری مادران باردار هر کدام از دهک‌ها تا دو سال و فرزندانشان تا پایان ۵ سالگی می‌توانند بصورت رایگان صاحب دفترچه شوند.

وی گفت: استقبال از این طرح ها تاکنون بسیار زیاد بوده است و مردم نیز از خدمات صورت گرفته بسیار راضی و خشنود هستند.

انتهای پیام//