سجاد محرابی متولد ۶۸ و اهل خرم آباد جوانی که طرح دانش بنیانش نه تنها به مرحله تولید رسیده بلکه توانسته با تولید بردهای الکترونیک از خروج ارز از کشور جلوگیری کند، وی معتقد است: درصورت حمایت مسوولان می‌تواند برای ۳ هزار نفر شغل ایجاد کند.

به گزارش خبر افلاک ، سجاد محرابی که رشته تحصیلی‌اش برق الکترونیک است از سر علاقه به این وادی و عرصه ورود کرده و به گفته خودش از جان و دل مایه گذشته تا توانسته امروز با تولید چند محصول در بین بازار داخلی و حتی خارجی خودی نشان دهد.

او که تولید کننده برد الکترونیک با دقت یک دهم میلیمتر در کشور است، می‌گوید: من ۱۰ سال از بهترین روزهای زندگیم را گذاشتم تا توانستم طرح‌ دانش بنیان را ثبت و به تولید انبوه برسانم، با اینکه شرایط برای رفتن به خارج از کشور برایم فراهم بود اما چون دوست داشتم در استان خودم تولید کنم ماندن را ترجیح دادم.

محرابی که مصداق عملی تولید و  اشتغال زایی شرکت‌های دانش بنیان است، می‌گوید: در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از مسیر را رفته‌ایم اما اگر مسوولان حمایت کنند می‌توانم برای ۳ هزار نفر شغل ایجاد کنم.

او که از عدم حمایت مسوولان از طرح‌ها و شرکت‌های دانش بنیان گلایه دارد، می‌گوید: در طول فعالیت و تولید مسوولان تنها به بازدیدی اکتفا کردند و دریغ از کوچکترین حمایتی این در حالی‌است که فعالیت من نه تنها به تولید داخلی کمک کرده بلکه از خارج شدن ارز از کشور هم جلوگیری کرده است.

با این جوان موفق که در پارک علم و فناوری استان مستقر است،گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

شما در حال حاضر تولید کننده برد الکترونیک هستید، از چه زمانی شروع به تولید کردید؟

سه سال است که توانسته‌ام کار تولید برد الکترونیک را انجام دهم، ابتدا از زیر زمینی خانه خود با راه‌اندازی یک کارگاه کوچک شروع کردم.

تقریبا  یکسال نمونه را برای شرکت‌ها در همان زیرزمینی تولید و عرضه می‌کردم، به تدریج کار خود را گسترش دادم  و مکانی را اجاره کردم.

پس از تولید چند محصول دانش بنیان توانستم وارد پارک علم و فناوری شوم، حدود دو سال است که در پارک مستقر هستم، در واقع از سال ۹۸ طرح صنعتی ما به تولید انبوه رسید.

در مورد کاربرد برد الکترونیک توضیح می‌دهید؟

برد الکترونیک بیشترین کاربرد را  در لوازم خانگی و صنعتی دارد، در واقع هر شرکتی که در زمینه تجهیزات الکترونیکی فعالیت دارد نیاز به برد دارد، ما برد الکترونیک را برای همه شرکت‌ها بر اساس سفارشی که دارند تولید می‌کنیم‌، از سال ۹۸ تاکنون با کارخانه‌ها و کارگاه‌های مونتاژ کار می‌کنیم.

ما در فضای مجازی تبلیغات داریم، دفتر فروش ما هم در تهران است که کار بازاریابی و ثبت قراردادها را انجام می‌دهد.

البته با توجه به اینکه شرکت‌های تولید کننده برد در  ایران تعدادشان کم است مشکلی در زمینه بازار نداریم، یعنی محصول ما در انبار نمی‌ماند.

به نظر می‌رسد تولید شما کمک به تولید داخلی است؟

بله، بیشترین برد الکترونیک مورد نیاز از چین وارد می‌شود، ورود ما به این عرصه نه تنها به تولید داخلی کمک کرده و کاهش هزینه‌های مشتریان را به دنبال داشته، بلکه از خروج ارز از کشور هم جلوگیری می‌کند.

از طرفی تولید ما نه تنها خدمات پس از فروش دارد بلکه خیلی زود و ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز به دست مشتری می‌رسد، در حالی که محصول وارداتی چندین ماه طول می‌کشد تا به دست مشتری برسد، کیفیت بالای محصول ما از دیگر نکات مثبتی است که می‌توان مطرح کرد.

تولید شما تنها برد الکترونیکی است، یا محصولات دیگر هم تولید می‌کنید؟

خیر، ما تک محصولی نیستیم خط تولید یک سری محافظ لوازم خانگی را هم با برند پارسا داریم، قرار است یک ماه دیگر هم خط تولید لامپ را راه‌اندازی کنیم.

تفاوتی ما بسیاری از شرکت‌ها داریم در این است که ما صفر تا صد تولید را خودمان انجام می‌دهیم.

آیا در حوزه صادرات محصولات هم فعالیت دارید؟
در حوزه برد الکترونیک که نیاز شرکت‌های داخلی را تامین می‌کنیم، اما در خصوص محافظ‌ها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادرات داریم.

در حال حاضر ۸ نفر، البته با راه‌اندازی تولید خط لامپ زمینه اشتغال حدود ده نفر دیگر فراهم می‌شود.

با توجه به اینکه طرح شما دانش بنیان است، آیا مسوولان حمایتی داشته‌اند؟

واقعیت این است که هیچگونه حمایتی تاکنون از ما نداشته‌اند همه چیز به بازدیدها ختم می‌شود، روزانه توسط مسوولان از کارگاه ما بازدید صورت می‌گیرد اما دریغ از کوچکترین حمایتی، دغدغه همه شرکت‌های دانش بنیان همین حمایت نکردن است به طوری که همین امر منجر به مهاجرت آنها شده است.

خود من چندین بار وسوسه شدم که از استان بروم اما چون دوست داشتم در استان خودم تولید کنم ماندم.

ما تاکنون ۱۵ میلیارد تومان برای کارگاه و تولید هزینه کرده‌ایم که این هزینه را با فروش ماشین، زمین و خانه تامین کرده‌ایم، تنها حمایتی که انجام شده پرداخت یکصد میلیون تومان تسهیلات بوده است، در حالی که ما دومین شرکتی در ایران هستیم که برد الکترونیک با دقت یک دهم میلیمتر را تولید می‌کنیم اما حمایتی ندیده‌ایم.

کاری که ما انجام دادیم این بود که ماشین آلات تولید برد را هم خودمان طراحی کردیم و همین موضوع دوسال زمان برد چون پولی نداشتیم،دستگاهی که اکنون ارزش آن ۳ میلیارد تومان بود ما با چهارصد میلیون ساختیم.

 واقعا جا انداختن این کار در استان سخت بود، اگر پیچی از دستگاهی خراب شود باید در تهران آن را تهیه کنیم چون صنعتی در استان وجود ندارد.

بازار کار چگونه است؟

بازار تجهیزات الکترونیک نه تنها از بین نمی‌رود بلکه گسترش هم پیدا می‌کند و هر روز نیاز به برد الکترونیک بیشتر هم می‌شود، تولید ما شبانه روزی است، ۱۸ ساعت کار می‌کنیم.

با توجه به اینکه شما مصداق عملی اشتغال زایی و تولید در شرکت‌های دانش بنیان هستید ،به اهمیت حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های دانش بنیان اشاره می‌کنید؟

شرکت‌های دانش بنیان در تحریم‌ها و فشارها می‌توانند خودشان را نشان دهند چون ما را از واردات بی نیاز می‌کند، نکته دیگر اینکه تولید ملی امتیاز بالایی است که شرکت‌های دانش بنیان دارند.

نکته مثبتی که باید مورد توجه مسوولان قرار بگیرد این است که با فعالیت من چند شرکت جانبی دیگر مانند شرکت‌های مونتاژ  در استان فعالیت می‌کنند، اگر از طرح‌های دانش بنیان ما حمایت شود انقلاب صنعتی در استان ایجاد می‌شود.

استان‌های دیگر صنایع را به زور وارد می‌کنند اما در لرستان شرایط متفاوت است هیچ حمایتی از طرح‌ها و شرکت‌های دانش بنیان انجام نمی‌شود.

برد الکترونیک را که بر اساس سفارش تولید می‌کنیم، محافظ هم ماهانه دو هزار دستگاه تولید داریم، قرار است با راه‌اندازی خط تولید لامپ ماهانه پنج هزار رشته تولید شود.

نکته مثبت این است که ما از صفر تا صد تولید را خودمان انجام می‌دهیم و کارمان تنها مونتاژ نیست.

افق و چشم انداز شما در حوزه تولید چیست؟
ببینید، ما از برنامه‌ی که پیش بینی کرده بودیم تنها ۳۰ درصد آن محقق شده است و مسیر طولانی را برای تحقق برنامه خود داریم.

هدف ما در واقع ایجاد هلدینگ در استان است تا بتوانیم یک سری محصولات را از صفر تا صد و حرفه‌ی تولید کنیم که با تحقق آن برای ۳ هزار نفر شغل ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : خبرگزاری فارس