به گزارش خبر افلاک ، علیرضا شریفی یزدی اظهار داشت: ازجمله عوامل متعددی که در افزایش سن ازدواج نقش دارد در ابتدا مسائل و مشکلات اقتصادی است که باعث شده یک پسر جوان نتواند حداقلهای زندگی جاری را با توجه به نرخ بیکاری و تورمی زیادی که در کشور وجود دارد، تأمین کند.
وی افزود: دومین عامل افزایش سن ازدواج در جوانان پرداختن به استعدادها، علایق و گرایشهای فردی است؛ درگذشته همه جوانها بهاجبار در سنین پایین ازدواج میکردند ولی در حال حاضر جوانان در ابتدا به دنبال علایق، استعدادهایشان همچون درس رشتههای موردنظر، ورزش و امثال اینها هستند که باعث شده در اولویتبندی زندگی ازدواج رتبه اول را برای آنها ایجاد نکند.
کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: سومین مورد را میتوان به مسئله مشاهدات روزمره آسیبهای اجتماعی دانست که خانوادهها با آن روبرو هستند یعنی جوانها زمانی افزایش نرخ طلاق، خشونتهای خانوادگی، طلاق عاطفی و… را در خانوادهها میبینند، نتیجه آن ترس و وحشت از مقوله ازدواج میشود و باعث میشود جوان یا ازدواج نکنند یا سن ازدواج را به تأخیر بیندازد.
وی تصریح کرد: آنچه در افزایش سن ازدواج اهمیت دارد قانع نبودن جوانان در ابتدای زندگی به امکانات اولیه است، یعنی بسیاری از جوانان میخواهند در ابتدای زندگی یکخانه شخصی، ماشین و جهاز بسیار سنگینی داشته باشند خانوادهها توان اینکه چنین شرایطی را چه برای پسر و چه دختر فراهم کنند، ندارند.
شریفی یزدی گفت: در بحث اقتصاد بیکاری نقش بسیار مهمی دارد و باعث میشود که جوانان امنیت شغلی لازم را نداشته باشند که به خواهند زیر بار مسئولیت ازدواج بروند و متأسفانه خانوادهها یا توان و یا همت کافی را برای ازدواج جوانها ندارد.
کارشناس مسائل اجتماعی بیان کرد: یکی از عوامل افزایش سن ازدواج، ازدواجهای زودرس میباشد، در ۲۰- ۳۰ سال گذشته یک سری ازدواجهای زودرس و در سنین کوتاه در کشور ما انجام شد که در آینده این ازدواج به طلاق عاطفی یا طلاق رسمی منجر شد و ترس و واهمهای را در جوانان و خانوادهها ایجاد کرده و امروزه دچار ازدواج هراسی در بخش بزرگی از جمعیت جوانهایمان هستیم.
وی افزود: یکی دیگر از موارد بالا رفتن سن ازدواج تسهیل روابط دختر و پسر میباشد؛ این معضل به نسبت نسلهای قبل راحتتر و سادهتر ازنظر ارتباطات و فرهنگ پذیرفتهشده است و این موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد اصلاً نیازی به ازدواج پیدا نکنند و در رابطههای کوتاهمدت و بلندمدت قرار میگیرند.
شریفی یزدی اظهار داشت: ما پنج نهاد اصلی دولت و سیاست، اقتصاد، آموزش، اعتقادی و نهاد خانوادهداریم پس زمانی که نهاد خانواده را بهعنوان یکی از پنج نهاد اصلی دچار مشکل میکنیم طبیعتاً آسیبهای اجتماعی ناشی از آن گریبان گیر جامعه میشود؛ جامعه ما خانواده محور است یعنی بیشتر تفریحات، گردشها، مناسبتها، تولد، جشن و… در محور خانواده صورت میگیرد، زمانی که خانواده جایگاهش را از دست میدهد، طبیعتاً این محوریت بهجاهای دیگر منتقل میشود که همراه خود ریسک و مشکلات دیگر را به همراه میآورد.
کارشناس مسائل اجتماعی بیان کرد: طبق شواهد و مطالعات مجردهای مطلق در دهه چهل زندگی یعنی سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی دچار انواع اختلالات روانی ازجمله افسردگی، اضطراب و… میشود، همچنین طبق آمار میزان خودکشیهای کامل در افراد مجرد بیشتر از افراد متأهل میباشد، همچنین اینکه افراد مجرد نسبت به متأهلین قوانین و مقررات را راحتتر زیر پا میگذارند و میزان بزهکاریهای اجتماعی و افزایش خشونت در افراد مجرد بیشتر است.
وی درزمینهٔ راهحل خروج از این وضعیت گفت: در ابتدا باید ازنظر اقتصادی بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که جوانان ما شغل و کار مناسبی داشته باشند تا راحتتر بتوانیم باکارهای زیر بنایی مثل ساختن مسکنهای ارزانقیمت و اجاره بهشرط تملیک و… شرایط را برای آنها تسهیل کنیم.
شریفی یزدی اظهار داشت: دومین کاری که باید صورت بگیرد فرهنگسازی و تبلیغاتی است که ازدواج هراسی را از دوران ابتدایی، متوسطه و دانشگاه در جوانان از بین ببریم و به آنان آموزش دهیم که لازم نیست از ابتدای زندگی امکانات کسانی که پس از سالیان سال آن امکانات را به دست آوردهاند را در ابتدا داشته باشد و به حداقلها راضی باشند.
کارشناس مسائل اجتماعی بیان کرد: یکی از دلایل ازدواج هراسی مسئله طلاق عاطفی و طلاق رسمی است که میتوان آن را از طریق مشاوره و آموزش مهارتهای زندگی که جوانان را به سمت ازدواج پایدار سوق میدهند، حل کرد.
وی گفت: به خانوادهها توصیه میکنم تا جایی که امکانپذیر است امکاناتی را در اختیار فرزندانشان قرار دهند که در زمان مناسب بتوانند ازدواج کنند چون این کار میتواند برای همه خیر داشته باشد و طبیعتاً جایگاه دولت، کار و تمام تسهیلاتی که برای ازدواج در نظر گرفته میشود، میتواند این معضل را کاهش دهد.
انتهای پیام/
- منبع خبر : سفیر افلاک
Tuesday, 28 June , 2022