به گزارش خبر افلاک ،استان لرستان به عنوان چهارمین استان پربارش کشور سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب روان آب از آن خارج میشود و این در حالی است که ۷۵ درصد زمینهای کشاورزی لرستان دیماند.
کاهش ۴۳ درصدی بارشها در لرستان، امسال تنش آبی شدیدی در استان ایجاد کرد و خشکسالی نسبت به سنوات قبل نِمود بیشتری داشت، در پی این خشکسالی که گریبانگیر استان لرستان شده است بخشهایی از رودخانههای استان از جمله کشکان، سیلاخور، مادیان رود و کاکاشرف با ۱۰۰ درصد کاهش آبدهی خشک شدهاند و از طرفی دیگر کاهش ۴۶ درصدی آب پشت سد های استان سبب شده کشاورزان و بهرهبرداران با چالشهای زیادی روبهرو شوند.
هیچ گونه آبی در پشت سدهای لرستان برای رهاسازی نیست
هم اکنون در ۶ سد مروک، ایوشان، هاله،کزنار، خان آباد و حوضیان تقریبا ۴۴ میلیون متر مکعب آب وجود دارد که این مقدار نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد کاهش داشته و در سد ای ایوشان، کزنار و خان آباد تقریبا هیچ گونه آبی جهت رهاسازی در این سدها وجود ندارد.
اما آنچه که به این خشکسالی و مصائب آن دامن زده است عدم مدیریت منابع آب، نبود زیرساختهای ذخیره آب است که سبب شده حجم عظیمی از روان آبها از استان خارج شود و علاوه بر بی نصیب ماندن لرستان از این منابع آبی، بارشهای سیل آسا نیز بر پیکره آن خسارتهای زیادی وارد کند.
امسال با وجود خشکسالی لرستان ۳۸۰ میلیمتر بارندگی داشت که همین بارش نیز نسبت به سایر استانها رتبه پنجم یا ششم را داشت اما چه فایده سدی وجود ندارد که آب ذخیره شود و در بهترین حالت اگر همه سدها به بهرهبرداری برسند تنها حدود ۴۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیرهسازی دارندکه بازهم جوابگوی استان نیست.
انتهای پیام/
- منبع خبر : تسنیم
Wednesday, 7 June , 2023