معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: امسال ۸۸۵ مورد مرگ ناشی از مسمومیت داروهای مخدر و محرک در لرستان ثبت شده است.

به گزارش خبرافلاک؛ دکتر محسن اسدبیگی با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیت ها بیان کرد: از اول آبان‌ماه به مدت یک هفته به عنوان هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها نامگذاری شده است و این در حالی است که تامین سلامت با مشارکت و آگاهی رسانی به مردم امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه سالانه افراد زیادی به دلیل  عوارض دارو و تداخل دارویی بستری می‌شوند، اظهار داشت: در حالی‌که در مصرف دارو باید با متخصصان و داروساز مشورت شود.

وی با بیان اینکه ۱۱۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که جزء داروهای OTC محسوب می‌شوند، اضافه کرد: این داروها نیاز به تجویز نسخه ندارند اما باید برای تهیه آنها با داروسازها مشورت شود تا احتمال تداخل دارویی وجود نداشته باشد.

اسدبیگی عنوان کرد: آسپرین یکی از داروهایی است که نیاز به تجویز و نسخه ندارد اما با داروهای ضد انعقاد تداخل دارد و چنانچه مصرف شود منجر به خونریزی شدید در افرادی شده که داروی ضد انعقاد استفاده می‌کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه در کشور مسمومیت‌های زیادی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و مواد محرک وداروهای آرام بخش وجود دارد، گفت: بیشترین مسمومیت‌ها با داروهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر یا محرک گزارش شده است.

اسدبیگی گفت: مسمومیت‌های ناشی از مواد مخدر و محرک در سال جاری در لرستان ۸۸۵ نفر اعلام شده است که این افراد به بیمارستان‌های استان مراجعه کرده‌اند و در لرستان وضعیت خوبی در خصوص مصرف مسمومیت با قرص برنج وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه امسال ۴۲ درصد مرگ و میرها در لرستان ناشی از مصرف آفت‌کش‌ها و قرص به ویژه برنج بوده است، خاطرنشان کرد: امسال در مجموع ۱۶ نفر در استان بخاطر مسمومیت با قرص برنج فوت شدند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان با  اشاره به مصرف خودسرانه در خصوص برخی بیماریها و در شرایط کنونی اپیدمی کویروس کرونا اظهار داشت:  الکل عوارض خطرناکی دارد و این در حالی است  مسمومیت با متانول بسیار خطرناک است.

اسد بیگی با تاکید بر اطلاع رسانی و آموزش در تجویز  و مصرف منطقی دارو گفت: برخی افراد خودسرانه برای کرونا دارو مصرف می‌کنند، تقاضای ما از مردم این است که به فضای مجازی توجه نکنند. 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به مسمومیت دارویی در اطفال  افزود: مسمومیت دارویی در افراد زیر شش سال در شش نخست سال جاری ۳۵ نفر و در استفاده  مواد اعتیاد آور و شیمیایی ۳۵ نفر در استان ثبت شده است.

اسدبیگی به مسمومیت ناشی از گاز به ویژه مونوکسید کربن اشاره کرد و گفت: نصب صحیح  وسایل گرمایشی و کنترل فضا در پیشگیری از مسمومیت ناشی از مونوکسید کربن بسیار مهم است.

انتهای پیام/