فرمانده سپاه ناحیه خرم آباد گفت: تاریخ نقش رزمندگان و فرماندهان لرستانی در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی را فراموش نخواهد کرد.

به گزارش خبرافلاک؛ سرهنگ ماشاالله بازگیر در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته خرم آباد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهداء هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه نقش لرستان درجنگ تحمیلی بی‌بدیل و منحصرب‌فرد بود اظهار کرد: با شروع انقلاب اسلامی که در بهمن‌ماه۵۷ صورت گرفت؛ استکبارجهانی به‌دنبال ناکامی‌ها و قطع شدن سوء‌استفاده‌هایی که از ملت‌ها ما می‌کرد، یک جنگ نیمه‌سخت را در شهرهای مرزی ایران بالاخص خوزستان و کردستان توسط خلق عرب، دمکرات و کومله راه اندازی کرد.

وی ادامه داد: با شروع جنگ‌های پارتیزانی که ۱۹ ماه قبل از جنگ، توسط  نیروهای کمیته انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران  و ارتش جمهوری اسلامی دفع می شد؛ صدام با ذخیره ارزی ۳۵میلیارد دلاری و گرفتن ۱۴ میلیارد دلار از کشورهای عربستان، کویت، امارات و قطر اقدام به خرید ۲هزار دستگاه نفربر آبی و خاکی و تجهیزات کرد و حدود بیش‌از۵۰۰ عملیات هوایی به پایگاه‌های ایران داشت.

  بازگیر ادامه داد: رژیم بعث از روز ۳۱شهریور ۵۹با تمام قدرت به نام عملیات تک هماهنگ‌شده از زمین و هوا و دریا شروع به حمله نظامی کرد۱۲ لشکر  عراقی در قالب۱۹۰ هواپیمای نظامی اقدام به بمباران فرودگاه‌های مهرآباد، پالایشگاه تبریز پایگاه‌های نیروی هوایی کرد.

 وی افزود: صدام به خیال این‌که مردم خوزستان مقاومت نمی‌کنند و سه‌روزه تهران را فتح می‌کند به ایران حمله کرد ولی از همان روزهای اول جنگ، مردم  خوزستان و مردمی که در استان‌های دیگربودند، خود جوش با سلاح‌های شخصی در مقابل صدام ایستادند و به کمک نیروهای نظامی آمدند.

فرمانده سپاه خرم آباد بیان داشت:آن زمان ما لشکر یا تیپ مشخصی در جنوب نداشتیم؛ فقط پایگاه‌های مرزی مستقر بودند.صدام در روزهای اول موفق شد ۳۰هزارکیلومترمربع از کشورمان اشغال  کند.

بازگیر تصریح کرد: با توجه به مرز مشترک ۱۶۰۹کیلومتری بین ایران و عراق  و  محاسبات نظامی برای مقابله با دشمن باید حدود ۲۸۰تیپ منظم مرزی به جنگ ارسال می کردیم ولی ما این حجم از نیرو را نداشتیم.

فرمانده سپاه ناحیه خرم‌آباد گفت :این بود که مردم خودشان خودجوش پای کار آمدند. دراین میان نقش رزمندگان لرستانی بی بدیل است.رزم لرستانی ها در مرزهای کردستان درعملیات های غرب کشور بی نطیر است.

بازگیر افزود: درجبهه جنوب نیز لشکر۸۴لرستان نقش اساسی در جنگ ایفا کرد به طوری که اگرایستادگی دلاورمردان لرستانی درموسیان و دشت عباس نبود؛ جنگ به شهرهای داخلی ایران کشیده می شد.

بازگیر با اشاره به نقش سپاه پاسدران انقلاب اسلامی در اولین ماه‌های شروع جنگ، اعزام گردان های  لرستانی را تاثیر گذار در عملیات های موفقیت آمیز توصیف کرد و افزود: رزمندگان لرستانی مستقر در خرمشهر و شوش موفقیت آمیز عمل کردند و این فرموده مقام معظم رهبری را که رزم لرها بیش از آن که شنیدینی باشد دیدنی است،به پشتوانه همین رشادت ها بیان شده است.

فرمانده سپاه ناحیه خرم آباد تشریح کرد: در۲۸خرداد۱۳۶۰ عملیاتی در دشت عباس انجام گرفت که لشکر ۸۴ و سپاه لرستان درکنارهم مقاومت خوبی از خود دربرابر دشمن  نشان دادند.الگوهای نظامی از جمله امیر اسکندر بیرانوند و دیگر فرماندهان ارتش و سپاه لرستان در این عملیات ها باعث شد نقش رزمندگان لرستانی بیش از پیش نمود پیدا کند.

بازگیر با اشاره به اینکه با شروع جنگ، رزمندگان لرستان درقالب تیپ ۵ و ۷ حضرت ابوالفضل(ع) لشکر ولیعصر، تیپ امام حسن(ع) و تیپ ۷۲محرم، تیپ ۱۲حنین تا سال۶۲ به جبهه اعزام شدند،افزود: پس از این تاریخ با پیگیری‌هایی که مسئولین لرستان داشتند، تیپ مستقل حضرت ابوالفضل(ع)  راه اندازی شد. از سال ۵۹تا ۶۲ازعملیات های  ثامن‌الائمه تا بیت‌المقدس و عملیات محرم و رمضان و دیگر عملیات‌ها رزمندگان لرستان در لشکر ۷ ولی‌عصر و تیپ امام حسن علیه‌السلام خدمت می‌کردند ولی در تاریخ ۱۱ مرداد۶۲ تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) تشکیل شد و بلافاصله گردان‌های تخصصی اطلاعات عملیات، خدمات،، بهداری تعاون و تخریب و دیگر گردان‌ها از جمله گردان‌های ابوذر، انبیاء، ثارالله و خیبر هم تشکیل شد.

وی افزود:کل نیروهای اعزامی لرستان در این سه گردان و چند گردان تخصصی سازماندهی شدند و اولین مأموریت پدافندی در سال۶۲ به لرستانی‌ها واگذار شد . بعد از آن لرستان در عملیات والفجر شرکت کرد و بعد درعملیات های مختلفی از جمله والفجر۶ ، والفجر ۷ ، کربلای ۵، بیت المقدس۲،نصر۸،نصر۴،بیت المقدس ۴ و دیگرعملیات های غرب و جنوب کشور مقتدرانه باعث عقب نشینی دشمن شد.

بازگیر تصریح کرد: دشمن آمده بود ایرانشهر، آذربایجان و کردستان را بگیرد ولی با توکل به خدا و مقاومت رزمندگان جان برکف به خصوص رزمندگان لرستانی نتوانست حتی یک وجب از این خاک را تصاحب کند.

 وی افزود: دفاع جانانه درعملیات های مهم، برگ زرینی از تاریخ دفاع مقدس را به نام لرستان ثبت کرد و نقش رزمندگان مان درحفظ ارتفاعات غرب  به عنوان پشتیبان سایر نیروهای نظامی، جایگاه مهمی را رقم زد.

بازگیر اشاره کرد: نتیجه هشت سال جنگ تحمیلی برکشورمان،۲۱۳هزارشهید بزرگوارکه ۱۵۵ هزار نفراز آن ها جوان و مجرد، ۳۲۰هزارنفر مجروح، ۴۰هزارنفر آزاده است.جنگی که ۴۳کشور برعلیه کشور و ملت مان پشتیبان رژیم بعث و صدام بود؛ ولی دیدیم جمهوری اسلامی به مدد و کمک الهی و همت مردم عزیز به پیروزی رسید.

وی درادامه با بیان اینکه ایران اسلامی از پایان جنگ تاکنون روزبه‌روز براقتدارش افزوده شده اظهارداشت: امروزه ایران سربلند به‌عنوان یک ابرقدرت و قدرت جهانی درمنطقه و جهان شناخته شده است.

انتهای پیام/

  • نویسنده : مژگان بیرانوند